Bløff

Av: Espen Gisvold
Poker og bridge har my til felles. I begge spill må du vurdere hvor mye du kan vinne på en handling. Hvor mye du kan tape på handlingen og hvor stor sjansen er for at du vinner ved den gitte handlingen. Hvis du klarer å få disse vurderingene riktig så er du en vinnende spiller i begge spillene. I poker, i motsetning til bridge, er det også en stor del av spillet å bløffe. Grunnen til det er nok at en kan ødelegge samarbeidet med makker i bridge, noe en ikke trenger å tenke på i poker. 
Dette spillet er fra kampen mellom Sunndalsøra og Studentenes BK. På bordet hvor Sunndalsøra satt Øst/Vest ble kontrakten 4 spar med 11 stikk. Kippe fra Studentenes BK i Øst hadde andre planer. Da makker støttet sparen fortsatte han med 2 grand som må være krav til utgang. Nå viste Hegge i Vest sin korte hjerter ved å hoppe til fire i fargen. Nå må Kippe i Øst ha bestemt seg for at han vil melde slem, men hva kunne han gjøre for å unngå at motparten angrep kløverfargen? Hvorfor ikke vise at han kontroll på fargen? Som tenkt så gjort og han meldte 5 kløver. Vest viste Esset i ruter og slemmen ble meldt. Hjerter fem ut tok med seg Kongen og Esset. Nå spillte Kippe en ruter til Knekten og Dama. Og hva gjorde Nord? Spar ti og tolv stikk!